VV Peti energiaitalban úszik

A Való Világ 5 játékosa súlyosan veszélyezteti egészségét a túlzott mértékű energia italok fogyasztásával.

VV Peti naponta hét-nyolc energiaitalt fogyaszt. A Bors információja szerint a kiesett játékosok alá támasztják a problémát. A taktikus villalakónak már többször volt egészségügyi gondja, hiszen egy vesegörcs miatt kellett elhagynia jó pár évvel ezelőtt a Surviver játékának szigetét. Cristofel és Shadi elmondása alapján Péter az energiaital mellé alkoholt is iszik, amivel még jobban roncsolja a szervezetét.  Ezek a fajta túlcukrozott italok hosszú távon negatív hatással vannak a szív- és érrendszerre is.

Az energiaitalokat általában olyan szituációkban fogyasztják, ami amúgy is megterhelő a szervezet számára. Például: Nagyobb fizikai megterhelés vagy,- mint VV Peti – alkohollal keverve.

Különböző kutatásokból kiderült, hogy ha valamilyen koffein tartalmú italt, szeszes itallal keverünk, akkor nem a megszokott nyugodtság érzetet idéz elő, hanem pont az ellenkezőjét, és közben megváltozik az ítélőképességünk is. Többek között romlik a vese és a máj működése illetve emelkedik a vérnyomás is.

Orvosi vélemény alapján a nagy taktikus súlyosan veszélyezteti egészségét és ilyen nagy mértékű energiaital fogyasztás mellett az életével játszik…

Forrás: