VV Gergő lábán bilincs a múlt

A villa alfahímje sosem próbálta eltitkolni a múltját. Ma már mindenki tudja, hogy Gergő több évet töltött börtönben kábítószer kereskedelemért. Vajon ezzel a múlttal hogyan tovább?

Nem titok, hogy manapság még azoknak is nehéz tiszta lappal indulni és munkát találni, akiknek nem nyomja a szívét egy bűncselekmény súlya, vagy egy priusz. A börtönviselt munkavállalóknak pedig nagyon kitartónak kell lenniük, hogy megkapják azt a bizalmat, amit másoknak osztogatnak.

VV Gergő jelenleg a Való Villában „raboskodik”. Kérdés, hogy amikor kijön onnan és visszatér a való életbe, akkor hogyan tovább? Gergő így nyilatkozik erről:

„Nem egyszer előfordult már, hogy nem kaptam meg egy munkát, hiszen nem tudok erkölcsi bizonyítványt felmutatni. Ezt persze nehéz elfogadni, de ilyenkor az ember feláll, leporolja magát és megy tovább. Azért mentem bele ebbe a drogkereskedelembe, mert jobb életre vágytam. Azt a négy évet vettem el magamtól, amikor mások az életüket alapozzák meg, csajoznak, iskolába járnak. Most, csaknem tíz évvel később, nemhogy ott nem tartok, ahol egy korombelinek kellene, de körülbelül egy tizenkét évesével azonos az anyagi helyzetem. Bízom abban, hogy a VV ezen változtathat, és segít abban is, hogy bebizonyítsam, nem vagyok rossz ember. Persze sokan a fejemhez vágják, hogy megint a könnyebbik utat választom. De azért ez nem lesz egy sétagalopp!”

qtschr8w1

Valóban, talán nem lesz egy sétagalopp. Pedig vannak olyan esetek, amikor egy börtönviselt ember, letöltve a büntetését, új egyéniséggel, bölcsebben és megújult bensővel hagyja el a celláját. Semmi más célja nincs, csak, hogy mindent bepótoljon és felépítsem egy olyan jövőt, amid eddig nélkülöznie kellett. De hogyan lehet a jövőt építeni, ha közben folyton árnyékként vetül ránk a múlt. Tény, hogy a tetteinknek következményei vannak. Az azonban nagyon is súlyos teher, ha valakit egy tévedés az élete végéig elkísér.

Hogy Gergőnek hogyan alakulnak majd a dolgai miután a játéknak vége, az még a jövő zenéje. De talán megkockáztathatjuk magunknak azt a feltételezést, hogy a Való Világ nagy segítség lesz Gergő életében és a jövő építésében.

Forrás: