Exkluzív interjú Csonka Picivel

Csonka Andrást nem kell bemutatni, minden korosztály rajong érte. Pici ezúttal lakásáról mesél, lessünk hát be otthonának ablakán!

Ismertem Pici édesapját Csonka Endrét, aki a Vidám Színpad művésze volt. Ott szívta magába Bandi a komédiát. Pici gyerekként rendszerint ott forgolódott a legnagyobb nevettetők körül.

Mi újság veled és az állatokkal?

Szeretem az ebeket, éppen ezért nem tartom őket. Bár gyerekkoromban volt kutyám. Mostanság a lehetetlen időbeosztásom miatt, nagy megpróbáltatás lenne annak a szegény kutyának. Ráadásul a harmadik emeleten lakom.

Hol merre van az a harmadik emelet?

Én ugyanabban kerületben élek, mióta megszülettem. Amikor rákanyarodok a Tabánra, hihetetlen nyugalom fog el, ez a hazám. Ha kinézek az ablakon, azokat a helyek köszönnek vissza, ahol éltem, játszottam, látok mindent, ami fontos volt az életemben. Soha nem fogok innen elköltözni. Bár a lakás nem túl nagy.

Otthon hol szeretsz elheveredni?

A nappaliban van egy kényelmes bőrkanapé, ahonnan lehet tévét nézni, de ha a másik ablakon nézek ki, rálátok a Budai Várra illetve az Erzsébet hídra. A lakás úgy van megoldva, hogy ebédlőasztalom nincs, de van egy pult, ahonnan még magasabbról látom ugyanezt. Amikor ebédelek, a tájat bámulom és kitágul a terem.

Ebédlőasztal híján nagy vacsorákat nem tarthatsz.

3j95fw2d1

Bár megnyertem a Vacsora-csatát, de nem főzök, otthonra nem hívok vendégeket. Már csak azért sem, mert a vendéglátónak örökké a konyhában kell sertepertélnie.

Anyukád főztje nem hiányzik?

Már lassan öt éve nincs velem. Annak idején sokat főzött nekem, telerakta a mélyhűtőmet. Ma már főleg veszek kaját vagy lemegyek valamelyik közeli étterembe.

Hol mit játszol?

Az Operett Színházban négy darabban vagyok: a Szépség és Szörnyetegben, a Szép nyári napban, az Abigélben és a Csókos asszonyban. A Játékszínben pedig az Imádok férjhez menni című zenés darabban.

Lemez?

Kattog az agyam, de a lemezpiac meghalt. Egy revühöz volna kedvem, de ahhoz rengeteg pénz kell.

Az RTL Klub reggeli műsorában remekül helytállsz.

11 éve csinálom, azóta életem részévé vált. Boldogan veszek részt benne, mert csak magamat kell hoznom és persze készülni rá.

Minden évben abszolválsz egy Nagy utazást. Idén mi a célpont?

Úgy terveztem, hogy elmegyek Egyiptomba, de idén azt hiszem, kihagyom.

Most éppen hova indulsz?

Nyílt egy gyönyörű szép konditerem a közelemben. Két év után elkezdtem újra sportolni. Egy héten háromszor oda járok. A Wellness részben 8 féle szauna van, szóval bőven van mivel eltöltenem az időt.

Forrás: