Joghurttól nő a férfiasság?

Vajon jót tesz a férfiasságnak a joghurt fogyasztása? Egy egereken végzett tanulmány, amely eredetileg nem is erre volt kíváncsi, igen meglepő eredménnyel zárult

Meghökkentő eredménnyel zárult egy kutatás: az egereken végzett tanulmány azt mutatta, hogy a vaníliás joghurt a hím egereket "kanosabbá" és "hencegőbbé" tette, míg a nőstények jobb anyákká váltak tőle és fényesebb lett a szőrük…

A probiotikus joghurt nagy előnyéről régóta tudunk: megnyugtatja a háborgó gyomrot – ám massachusettes-i kutatók most rájöttek, hogy a férfiasságot is növelheti. Az egereknél a vaníliás joghurt természetes férfiasság-fokozónak bizonyult.

A kutatók felfedezték, hogy ezeknek az egereknek a heréi 5 százalékkal megnövekedtek, mint azoknak az egereknek, amelyeket normál étrenden tartottak, illetve 15 százalékkal nagyobbak voltak a kifejezetten rossz minőségű ételt evett egerekénél.

Mi több, a párzási kísérletek is azt mutatták, hogy a joghurt-evő egerek gyorsabban megtermékenyítették a partnerüket, és több kisegeret is "produkáltak" a társaiknál.

joghurt4

A joghurtot evett nőstény egerek szintén előnyükre változtak. A joghurt eredménye nagyobb alom volt, és a nőstények sikeresebb anyának is bizonyultak.

Az amerikai kutatók szerint az eredmények hatással lehetnek az emberi termékenységre is – a következő tanulmány a joghurt és az emberi spermium minőségének összefüggését fogja vizsgálni.

Annak során jutottak egyébként a meglepő következtetésre, hogy a joghurt elhízásra gyakorolt hatását vizsgálták. Kiderült az is, hogy a joghurtot evő egereknek a szőre is fényesebb volt, mint azokné az egereké, akik nem kaptak ilyen tejterméket.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.