Oltással az elhízás ellen?

Dr. Pados Gyula lipidológus elmondta, hogy semmilyen csodás megoldásra nem kell gondolni, az elhízás elleni oltás egyszerűen gyorsítja az anyagcserét

Az újabb és újabb fogyókúrás módszerek felbukkanása szinte mindennapos. Senki nem lepődik már meg a szétválasztó, léböjtös vagy szondás táplálást alkalmazó fogyókúrákon, diétákon. Létezik azonban egy olyan „védőoltás”, ami állítólag sikeresen küzd az elhízás ellen.

Dr. Pados Gyula lipidológus elmondta, hogy nem kell semmilyen csodaszerre gondolni. Egyszerűen arról van szó, hogy a szer gyorsítja az anyagcserét, így a páciens nem függ annyira a táplálkozástól. A gond csak az, az oltással kapcsolatban, hogy még klinikai szakaszban van, tehát embereken nem, csak egereken tesztelték.

Bár a kisállatok 10%-ot fogytak, a kutatók maguk is elismerték, hogy az emberi felhasználásra legalább 10 évet várni kell. Nem kell azonban kétségbe esni, mert több éves szünet után elérhető egy speciális étvágycsökkentő gyógyszer, aminek nincs mellékhatása és kizárólag csak az étvágyra hat. Mivel ezt a gyógyszert még csak most engedélyezték az Egyesült Államokban, ezért hozzánk valószínűleg 1-2 éves csúszással érkezik el.

Pados doktor azonban óva int a furcsa fogyókúráktól, diétáktól. A pályafutása alatt 18 ezer beteget diétáztattak napi 600 kalóriás bevitellel és így is csak heti 3,5 kilót adnak le a páciensek. Ne dőljünk tehát be a trendi diétáknak.

Forrás: