Kapcsolatromboló válság?

A jelenlegi gazdasági környezet nagy hatással van a párkapcsolatokra, az emberek magánéletére is. Erről beszélt Bús Tímea életvezetési coach a Reggeli műsorában.

A jelenlegi gazdasági környezet sajnos, nagy hatással van a párkapcsolatokra, az emberek magánéletére is. A gazdasági válság begyűrűzött a magánéletbe, rendkívül nagy negatív hatással van a párkapcsolatokra, az emberi kapcsolatokra, az egymáshoz való viszonyulásunkra.

Bezárkóztak az emberek, nagyfokú elmagányosodás, elszeparálódás vette kezdetét. A legtöbben féltik a munkahelyüket. Az ember egzisztenciát, karriert épít 24 órában, nem figyel a privát létére. A magánéleti problémák pedig begyűrűznek a munkahelyre, csökken a koncentráció, kedvetlenség, fásultság lép fel, veszítünk a lelkesedésből; elveszíthetjük a munkánkat. Ezt hívjuk ördögi körnek.

De vajon hogyan lehet úgy intézni a dolgainkat, úgy szervezni a mindennapi életünket, hogy a válság ne tegyen tönkre bennünket? „Nagyon sokat dolgozunk, nincs időnk egymásra, a párkapcsolatok kialakítására – kezdte Bús Tímea életvezetési coach – „A napi munkavégzés kitolódott 10-12, gyakran 14 órára és így nem figyelünk sem önmagunkra sem a párunkra.”

za57padu

Éppen a bizonytalan élethelyzet miatt lenne nagyobb szükség az emberi kapcsolatok kiépítésére és ápolására, hiszen ezek teremtik meg a stabil érzelmi jelenlétet, ami az alapját képezi létünknek. „Nagyon fontos, hogy ebben a gazdasági helyzetben jobban figyeljük a párunkra.” – magyarázza Bús Tímea – „Hiszen ketten könnyebb! Ha ketten húzzuk a szekeret, talán jobb lezs.”

Vegyük csak észre, mennyivel könnyebben állunk helyt munkahelyünkön, ha a magánéletünk felhőtlen! Minden egyszerűbb, a megoldások sokkal kézenfekvőbbek, ha tudjuk, érezzük, hogy szeretve vagyunk.

Manapság az egész életünket megmérgezi, hogy „nincs pénz, és kész”. Hogyan tudjuk az életünket harmóniában élni, ha ez a probléma állandó? „Ezen csak tudatosan tudunk változtatni.” – hangsúlyozza Bús Tímea – „Azzal, hogy jobban figyelek a páromra, megértem az érzéseit, elfogadom a helyzetet. Megértem, hogy most miért nem figyel rám, és kivárom amíg minden rendbejön.”

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.