Bokrosgomba gyógyítja az agydaganatot

Varga Gábor kutató, hatóanyag szakértő a bokrosgomba jótékony hatásáról beszélt a Reggeliben.

A Reggeli műsorában bemutatták Némethi Istvánt akinél évekkel ezelőtt agydaganatot diagnosztizáltak. Ezt később megműtötték, az orvosok azonban közölték a családdal, hogy nem tudják teljes egészében eltávolítani a daganatot és az operáció nyomot hagyott a betegen. Megsérült a beszédközpontja. Érti a beszédet, de nem tudja jól kifejezni magát.

A műtét után maradt daganatot Istvánnál sugárkezeléssel próbálták kezelni, de ennek nem volt eredménye, ezért jött a kemoterápia. Ennek hatására azonban növekedni kezdett a daganat, így ezt a kezelést is le kellett állítani. Ekkor találtak rá a gyógygomba kivonatokra. István csak ezt szedte, azóta se kap semmilyen más kezelést, a daganat azóta visszahúzódott, majd eltűnt.

A kivonatok gyakran felülmúlják más kezelések hatékonyságát. Az egyik legismertebb rákellenes hatású gyógygomba a Bokrosgomba. Egy Japán klinikai vizsgálatban (2003) a gomba un. D-töredéke gátolta az áttétképződést és javította bizonyos rákellenes immunsejtek (NK sejtek) aktivitását. Egy másik japán klinikai kísérletben (2002) a Bokrosgomba hatását előrehaladott II-IV. stádiumos rákbetegeken vizsgálták.

A vizsgálat megállapította, hogy a Bokrosgomba és kivonata tumor regressziót vagy lényeges állapotjavulást okozott az emlődaganatban szenvedők 68.8%-ánál, a tüdőrákban szenvedők 62.5%-ánál és a májdaganatban szenvedők 58.3 %-ánál. A vizsgálat szerint a kemoterápiás kezelésben részesültek immun-kompetens sejtjeinek aktivitása is 20-40%-al növekszik a gyógygomba kezelésben nem részesültekhez képest.

Forrás: