Visszaállítható szüzesség?

A Közel-Keleten és Latin-Amerikában a szűzhártya plasztika rutin műtétnek számít, s jó pár éve már Amerikában is nagy divat lett. Bár Magyarországon is igénybe vehető a szolgáltatás, nálunk még nem igazán terjedt el. Vajon kit és mi vesz rá arra, hogy új szűzhártyát csináltasson magának?

A szűzhártya helyreállítása csak egy, a sok intim plasztikai műtét közül. Magyarországon leggyakrabban, a nagyméretű kisajkak korrigálást kérik a hölgyek a plasztikai sebészektől, de azért itthon is akadnak jelentkezők a szűzhártya korrekcióra. Hogy vajon miért szeretné egy hölgy „visszakapni” a szűzhártyáját? Megpróbáltunk választ találni erre a kérdésre.

A háttérben meghúzódó lehetséges okok

A szűzhártya plasztikára sokan a vallásuk miatt vállalkoznak, hiszen az a (szexuális) tisztaság jelképe. Többnyire a közel-keleti és latin-amerikai nők igénylik a vallásuk miatt ezt a beavatkozást, például az esküvőjük előtt. A szűzhártya visszaállítására magyarázatul szolgálhatnak, bizonyos lelki okok is.

Ilyen például, ha a szüzesség elvesztése valamilyen traumatikus élménnyel járt, például erőszakkal. Ebben az esetben lehetséges, hogy a nő könnyebben túlteszi magát a történteken, ha „visszakapja” szüzességét, bár az átélt trauma sosem múlik el.

A másik lelki ok az lehet, ha egy nő fiatalon elveszítette a szüzességét valakivel, akit bár akkoriban nagyon szeretett, azóta szétváltak útjaik. Azonban később megismerkedett egy olyan férfival, akivel szeretné újra átélni a szüzesség elvesztésének élményét.

y64luazh3

Ilyenkor nem a külvilág által sulykolt elvárásoknak kíván megfelelni a nő, hanem saját és szerelme örömére cselekszik, ezzel még erősebb kapcsolatot kialakítva párjával/férjével. Sok esetben azonban csak arról van szó, hogy a pár szeretné feldobni szexuális életét, és úgy gondolják, a szüzesség újbóli elvesztése, illetve férfi szemszögből elvétele, kitűnő lehetőség erre, feltéve, ha a pénztárca engedi.

Hogyan zajlik a szűzhártya plasztika?

A szűzhártya rekonstrukció során, vagy idegen anyaggal helyettesítik, vagy a szűzhártya épen maradt részeit varrják össze. Általában, altatásban végzik a körülbelül félórás beavatkozást. A szűzhártyán csak egy kisujjnyi rést hagynak. A varratok pár hét alatt felszívódnak, de a hegesedés hosszabb ideig szűken tartja a szűzhártyát.

Amíg a legtöbb tini lány alig várja, hogy elveszítse szüzességét, mások azon „munkálkodnak”, hogy újra visszakapják azt, ezzel szerezve örömet maguknak vagy párjuknak. Azt, hogy vajon megéri-e bevállalni a szűzhártya plasztikát, mindenki döntse el maga!

Forrás: