Új implantátumok a szebb mellekért

Ma is legtöbbször szilikonnal dolgoznak a plasztikai sebészek, ha mellnagyobbításra kerül a sor, mégsem teljesen ugyanarról az anyagról van szó, mint korábban.

A koheziv gél a szilikon legújabb változata, melynek legnagyobb előnye, hogy az implantátum sérülése esetén sem folyik ki a behelyezett tokból, tehát egy esetleges baleset következtében is egyben marad, sérülésekor sem veszélyezteti a szervezetet. Ezen kívül már lényegesen tartósabbak is elődeiknél, tehát ritkábban kell cserélni őket.

olajat_a_mellre3 Tudj meg többet az implantátumokról!

Az implantátumok formáját tekintve is többféléből választhat az, aki ilyen műtétre szánja el magát. A 90-es években jelentek meg a különféle alakú  implantátumok. Jelenleg a legnépszerűbbek a kerek alakú, és a cseppformájú implantátumok.

A csepp formájú természetesebb, a másik kerekebb látványt eredményez. Az egyéni ízlés és az alkati sajátosságok határozzák meg, hogy kinek, melyik implantátum a megfelelő. A behelyezésének módja is változott az elmúlt időszakban.

Korábban az implantátum vagy a mellizom fölé vagy alá került. Ma már a dual-plane technikával bővült a választék, amellyel az implantátum részben az izom, részben a mirigy alá kerül, így még természetesebb hatást kelt.

sportolas6

Újdonságnak számítanak a plasztikai sebészetben az úgy nevezett kombinált műtétek is, melyek során kétféle beavatkozást lehet egy műtét alatt elvégezni. Ez által csökken a beavatkozással járó kockázat mértéke – mivel két műtét helyett csak egyen kell átesnie a páciensnek -, továbbá költséghatékonyabb is, hiszen csak egyszer kell megfizetni a kórházi ellátást és az orvosi gárdát.

Mellfelvarrás esetén például a szakemberek azt ajánlják a nőknek, hogy vállalkozzanak a mellnagyobbításra is. A két műtétet azért tanácsos egyben elvégezni, mert a bőr idővel nyúlik, a mirigyállomány lejjebb ereszkedik, és a felső mirigyállomány területe ellapul. Az implantátum ezen segít, mert az kitölti a felső mirigyállomány helyét. A végeredmény feszesebb és kerekebb mellek.

Forrás: