Behálóz a játék a hálón!

Ráklikkelni és rákattanni: közösségi játék a virtuális világban. Játékfüggőség a közösségi oldalak fogságában. Mi szórakozunk, a fejlesztők örülnek, de mi a népszerűségük titka?

Elkerekedne a szemünk, ha tudnánk, mennyire komoly összegeket költenek fejlesztésre, hogy egy-egy a közösségi oldalakról elérhető játék elnyerje a felhasználó tetszését. A játékőrület futótűzként söpör végig a baráti körünkön, akik önszántukból, vagy a mi felkérésünkre csatlakoznak a közösségen belüli közösséghez.

Figyelemreméltó fejlesztések

Nem minden játék lesz sikeres, vagy terjed el pillanatok alatt a közösségi szájtokon. Ebből az következik, hogy jól felépített elv alapján kell működniük, ha el akarják nyerni a felhasználó kegyét. A cél, hogy minél hosszabb időt és egyre gyakrabban töltsön a játék birodalmában a netező. A most futó fejlesztések pedig már ennél többre is hivatottak, a toborzásra.

Boldog játékos, sikeres játék

Ahhoz, hogy eredményesen működj és sikereket érj el, szükség van a barátaid segítségére. Ez a kölcsönös függés minden játék alapelemévé vált. Az érdekesség abban rejlik, hogy mégsem frusztráló a másik iránti igény, helyette örömöt szerez a felhasználónak.

138811

Az öröm kulcsa

Jó érzés, ha szükség van ránk, és a segítségünket viszonozza a másik fél. Ha ajándékot kapunk, érkezzen az bármilyen formában – plusz pont, zöldség, szív stb. – azt figyelmességként dekódoljuk. Sőt, igyekszünk viszonozni és hosszú távon eredményesen működő kapcsolatot kiépíteni. Amint kialakult bennünk ez a cselekvési vágy, még egy lépést tettünk a függőség irányába.

A szokás hatalma, vagy a függőség kezdete?

A játék jelez. Ha fejlődsz, jutalmat kapsz, ami örömmel fog eltölteni. Kimeríthetetlen forrás ez, hiszen ha játszol, előbbre juthatsz, és megint jöhet a jutalom. Jól kiépített funkció, mellyel a játék újra magára vonja a figyelmed, ha esetleg egy percig másra koncentráltál. Rögtön a közösségi oldaladon megjelennek az új események a játékkal kapcsolatban, ami azt az érzést váltja ki benned, hogy nélküled is folytatódik, tehát lemaradtál valamiről, amit most pótolnod kell.

Amikor a játék nyer…

Ha a munkádat és a napod beosztását a játékhoz igazítod, függő lettél. Az agyad akkor is ezen kattog, amikor mást kellene tenned. Sürget a vágy, hogy megtudd, miről maradtál le és mit érhetsz el ma. Nem csak a gondolataidba, de a beszélgetéseidbe is beleeszi magát a játék. A fejlesztők jó munkát végeztek, a játék nyert és te függő lettél…

Forrás: