Videóval: Attila, azaz Mr X a ValóVilágban

Péntek este három „Összeférhetetlen” csapott össze az RTL Klubbon, hogy bekerülhessenek a ValóVilágba. A küzdelmet végül – nagy meglepetésre – a legcsendesebbik: Attila, a „magányos manipulátor” nyerte, akinek kutyáján kívül nincs társa, barátja.

A ValóVilág beszavazó show-ján olyan embereké volt a főszerep és a színpad, akik nem tudnak és akarnak beilleszkedni a társadalomba. Sőt, ennél jóval tovább mennek:

Tibor főállású katona és fegyvermániás, a stúdióba egy vezénylő sípot fújva lépett be. A kigyúrt, megroggyant, középkorú baka kappangangon üvöltözve ismertette villahódító terveit: „Mindenkit én fogok vezényelni. Aki nem alkalmazkodik hozzám, elejtem mint a vadat!” Tiboron állapotán jól látszott, hogy megjárta az összes modern csatateret, Boszniától-Koszovóig. Otthon is rendet tart és terrorizálja családját. Élettársa sírt, amikor elköszönt-kérdés, hogy bánatában vagy örömében?

Kukker teljesen átlagos fickó, aki extravagáns, feminim ruhákkal hívja fel magára a figyelmet. Győrben mindenki hülyének nézi és ezt élvezi. Azért szeretne bekerülni a VV5-be, hogy még többen gondolják bolondnak. Otthon egyébként teljesen normális, átlagos papucsférj.

 

Bár két vetélytársa minden elképzelhető módon, hangerővel és jelmezzel megpróbálta magára felhívni a figyelmet, végül Attila, a „magányos manipulátor” kapta a legtöbb szavazatot. Elmondta, hogy 7-8 éve él egyedül, szinte senkivel sem tartja a kapcsolatot, álneveken mutatkozik be és titkos ügynöknek képzeli magát. Rezzenéstelen arccal ülte végig a műsort, ügyesen heccelte vetélytársait és tűrte szidalmazásaikat. Csak akkor sírta el magát, amikor kiderült: beszavazták. Életében eddig csak két ember szerette, most hirtelen nagyon sokan.

A három Összeférhetetlent látva felmerül a kérdés: milyen lehet különcnek, antiszociálisnak lenni? Az antiszociális személyiségzavarban küzdők nem szeretnek, nem szoronganak és nem tanulnak. Nincsenek érzelmeik, embertársaikat eszközként használják, gátlástalan letapossák vagy eldobják maguktól. Sokszor megnyerőnek, bájosnak mutatják magukat, de ez csak álca. A világban, főként a maiban igen sikeresek-akár a gazdasági, akár a politikai vagy a kulturális életben. Gyakran agresszívak, mindig hazudnak és semmit sem bánnak meg.

Forrás: