Szexualitás és az időskor kapcsolata!

Életükkel és házasságukkal is elégedettebbek voltak azok az idősebb párok, akiknek a szexuális aktivitása élénk maradt azokhoz képest, akik ritkábban adták át magukat az ilyen jellegű örömöknek – állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Az eredmény felhívja a figyelmet a 65 év felettiek szexualitásának fontosságára – idézte Adrienne Jackson kutatásvezetőt a LiveScience című ismeretterjesztő portál.

Az elemzést egy 2004-ben készült országos reprezentatív felmérés adataira alapozták. Azon 65 év feletti házasok közül, akik a felmérést megelőző 12 hónapban nem éltek szexuális életet, 40 százalék vallotta magát nagyon elégedettnek, míg azok közül, akik havonta legalább egyszer szeretkeztek, 60 százalék mondta, hogy nagyon elégedett életével.

idos14

Az első csoportba tartozók 59 százaléka volt nagyon elégedett házasságával, míg az utóbbi csoportba tartozók 80 százaléka vallotta ezt.

A tanulmányt az Amerikai Gerontológiai Társaság Bostonban megrendezett éves találkozóján vasárnap ismertették a kutatók.

Forrás: