7 halétel, amitől egészséges lesz a pasi!

A férfiak többsége nem tud, vagy nem szeret sütni-főzni, ám néhány egyszerű halételt ők maguk is el tudnak készíteni. Íme az egyszerű és egészséges halételek pasiknak!

Sokat hallhattunk már a halevés áldásos hatásairól. A hal értékes táplálék, egészséges étel, mely magad Omega 3 zsírsav-tartalmának is köszönhető. Salátával, zöldség körettel vacsorára is kitűnő étek!

Ami a férfi egészséget illeti, a teremtés koronái bizony nem mindig foglalkoznak azzal, mennyire értékes az étel, amit megesznek. Ha a húsért rajonganak, egyenek halat, hiszen az egészéges halétel felér egy fejedelmi ebéddel!

Lássuk, mely halételek a legjobbak a férfiak számára

Vadon élő lazac

Ha a lazac vad változatát kipróbáljuk, nem vágyunk többé a neveltre – állítja Eric Ripert New York-i mesterszakács. Amennyiben egy igazi tápanyag bomba halra van szükségünk, amely Omega 3-zsírsavban is gazdag, szavazzunk a vad lazacra. A gyulladások kialakulásának esélyét is csökkenti. Ha igazán ízgazdag halételre vágyunk, sem találunk jobbat!

zoldseges_hal Olvass még több cikket a halakról!

Óriás laposhal

Kevés halnak van ilyen finom íze. Selymes tapintású, lédús, lágy és mégis formatartó. Egyszerűen elkészíthető – tepsibe helyezve, vajjal, vékonyra szelt citrommal körítve és rozmaringgal beszórva tökéletes ízű, egészséges halétel! Adjunk hozzá egy kis csirkehúsleves alapot, forraljuk együtt 5 percig, vegyük le a citrom szeleteket és a rozmaringot, amikor kész, majd a levesalapot használjuk fel szószként.

Ördöghal

Ennek a halnak az állaga leginkább a homárra emlékeztet, de lágyabb a húsa. Más húsokhoz hasonlóan kisüthető. Serpenyőben készítjük, süssük, amíg meg nem pirul kissé, amíg a színét megfelelőnek találjuk, és egy kissé magasabb hőfokon fejezzük be a sütést, hogy a hal kicsit réteges is legyen. Vörösborral fogyasztva a legfinomabb ez az egészséges halétel.

Nyelvhal

Egy európai kedvenc. Éppen megfelelő keménységű és az egyik legkifinomultabb ízvilággal rendelkezik. Hirtelen sütéssel kezdjük az elkészítését serpenyőben, majd vajjal és citromlével ízesítsük, mielőtt befejezzük.

pasi_katt1

Sárga úszójú tonhal

Ezt a halat be kell olajozni, majd egy forró, száraz serpenyőben pirítani. Legjobb vékonyra szeletelni, és gazdag zöldségágyon tálalni.

Languszta

Ez az egészséges halétel íze alapján a homár és a garnélarák közé helyezhető. Egyszerűen készítve a legfinomabb – egy kis fokhagymával, vajjal roston sütve.

Kagyló

Sokan szeretik és elkészítése sem túl körülményes. Készítsük el őket egyszerűen, egy kevés fehérborból és újhagymából kevert, gyors szósszal. A kagylókat akkor tegyük az edénybe, amikor a fehérbor forrni kezd, fedjük le, és amikor a kagylók kinyílnak, az étel készen van. Ropogós kenyérrel tálaljuk!

Amint látjuk, a férfiegészségért sokat tehetünk néhány könnyen elkészíthető halétellel, melyek megsütéséhez-megfőzéséhez még segítség sem kell. Sőt, ha egy könnyed és különleges vacsorával akarjuk meglepni a párunkat, ezeket a mutatós és egészséges halételeket bátran bevethetjük! Éljünk a lehetőséggel!

Forrás: