Óvatosan a vakarózással!

Az elviselhetetlen és makacs viszketés gyakran kínozza a csonttörés miatt gipszet viselőket, a szakértők szerint azonban óvatosnak kell lennünk a vakarózással.

"Soha ne használjunk segédeszközöket a vakarózáshoz. Soha! Rengeteg gipszet kellett már eltávolítanom, hogy a vakarózáshoz használt és beszorult segédeszközöket, ceruzákat, fogkeféket és villákat eltávolíthassamnyilatkozta Dr. Paul Prinz, a Gottlieb Memorial Kórház ortopéd sebésze – A csont gyógyulását biztosan nem befolyásolja a vakarózás, a bőrt azonban könnyen megsérthetjük, ami fertőzések és vérproblémák kialakulásához vezethet, és további ellátást tesz szükségessé."

viszket

"A bőr a gipsz alatt rendkívül sérülékennyé és érzékennyé válik, a vakarózáshoz használt tárgyak pedig könnyen sebesedést és fertőzést idézhetnek elő. Ha lehet, használjunk hajszárítót, hogy megszűntessük a viszketést: fújjunk hűvös levegőt a gipsz alatti bőrfelületre. Ha ez nem elég, ütögessük meg a gipszet, masszírozzuk a gipszen kívüli bőrfelületet vagy hűtsük le a gipszen keresztül a viszkető részt. Ha egyik módszer sem segítene, kérjük meg kezelőorvosunkat, hogy írjon fel antihisztamint a viszketés megszűntetésére."

Forrás: