Csendes, frontmentes őszi idő

Változó mennyiségű és vastagságú felhőzet lesz felettünk több-kevesebb – többnyire szűrt – napsütéssel.

A nyugati megyékben lesz vastagabb a felhőzet, és ott számíthatunk kisebb esőre, záporra is. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

A délutáni, esti óráktól már kissé hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, de légköri front nem éri el térségünket. Csendes őszi időre van kilátás, számottevő csapadék nélkül, az ilyenkor szokásosnak megfelelő hőmérsékletekkel.

szep-oszi-nap

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, elsősorban az Alföldön, illetve a Dunántúl déli részén érheti el még többfelé a tüneteket okozó közepes szintet. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Forrás: met.hu