Napsütéses idő, futó záporokkal, hidegfronttal

Eleinte sok lesz a felhő, helyenként eső is várható. Már reggeltől, kora délelőttől észak felől csökken a felhőzet, felhőátvonulások lesznek délelőtt kevesebb, délután több napsütéssel, futó záporokkal.

Napsütés és hidegfront

Az északnyugatira forduló szél főként a középső országrészben megerősödik, néhol időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között valószínű, de reggel ennél pár fokkal már melegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.
Hidegfronti hatásra számíthatunk. Emiatt az erre érzékenyeknél fejfájás, migrén, szédülés, illetve ingerlékenység jelentkezhet. Az időjárási helyzet negatívan hathat a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre, és erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi panaszok is.
oszi-nap

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Változóan felhős idő várható, kedden számíthatunk a legkevesebb felhőre. Kezdetben egy-egy zápor a felhősebb területeken előfordulhat, majd az időszak legvégén egyre többfelé megvastagszik a felhőzet és elered az eső.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén még nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 2, 8 fokról hétfőre -6, +1 fokig süllyed, majd kedden már egy-két fokkal enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet a vasárnapi 10, 15 fokról 7, 11 fokig csökken, majd szerdán ismét erősödik a nappali felmelegedés.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 27. 7,9 °C -0,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 23,2 °C (1923) legalacsonyabb hőmérséklet: -6,0 °C (1946)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.