Napsütés gomolyfelhőkkel

Hajnaltól északkelet felől megkezdődik a felhőzet csökkenése, majd reggeltől egyre nagyobb területen kisüt a nap. A napsütés nem lesz zavartalan, gomolyfelhők képződnek.

Napsütés és fronthatás nélkül

Délután a legtöbb napsütés a Nyugat-Dunántúlon várható, míg kevesebb az Észak-Alföldön. Számottevő csapadék nem valószínű, de a gomolyfelhősebb északkeleti megyékben egy-egy jelentéktelen zápor lehet. Az északi szél napközben a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon megélénkül, estére azonban ott is lecsendesedik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a felhőzeti viszonyok függvényében 3 és 10 fok között alakul, de a hajnalban derült borsodi, nyírségi fagyzugokban ennél hidegebb is lehet, akár gyenge talajmenti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 19 fok körül várható.

A Kárpát-medencét elkerülik a markáns légköri frontok, fronthatás így nem terheli szervezetünket. Használjuk ki a kellemes őszi időt, tegyünk hosszú sétákat a szabadban, élvezzük ki a friss levegőt! A reggeli és esti órákban kifejezetten hideg lesz az idő, ezért érdemes melegebb ruházattal készülni.

felhos_ido1

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Gomolyfelhős, többnyire napos időre számíthatunk. Az ország nagy részén csapadék nem lesz, inkább csak szombaton, északkeleten fordulhat elő záporeső.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén kizárt.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. szeptember 20. 15,5°C -0,5°C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 35,2 °C (1917) legalacsonyabb hőmérséklet: 0,4 °C (1986)

Forrás: met.hu