Napos, nyári időnk lesz

A napos idő mellett főleg a délkeleti megyékben lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, elsősorban ott fordulhat elő délután helyenként zápor, zivatar.

Napos júniusi idő

Az északias szél általában mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.
A tőlünk keletre húzódó frontzóna hatása megszűnik, szerdán erős fronthatás nem várható, de a magasban zajló melegedés hatására a gyenge melegfrontokkal járó tünetek (fejfájás, migrén, levertség) jelentkezhetnek a fokozottan érzékeny szervezetűeknél.
napos_reggel
 

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

A több-kevesebb gomolyfelhő mellett jellemzően napos időre számíthatunk, de vasárnap napközben északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Elszórtan lehet zápor, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között változik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 31 és 35, vasárnap 28 és 33 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. június 20. 21,6 °C +1,4 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 37,0 °C (2013) legalacsonyabb hőmérséklet: 5,5 °C (1923)

Forrás: met.hu