Mire figyeljünk? – Fontos a háziállatok nyári védelme!

A gyakorlott házi kedvenc-tulajdonosok már tudják, hogy a nyári melegben igen lényeges előkészületeket tenni a kutya, cica vagy egyéb állat biztonsága és jó közérzete érdekében. A hőség a kedvenceket is megviseli, de nemcsak ez ellen kell védeni őket.

Ismerős számunkra, milyen érzés, amikor a hőmérő higanyszála egyre feljebb emelkedik, pedig már az eddigi se volt kutya. Igyekszünk mindent megtenni, hogy jobban érezzük magunkat és védjük egészségünket.

A háziállatok nyári védelme ugyanilyen fontos. Akár cicát, akár kutyát vagy más kedvencet tartunk, gondoskodnunk kell róla, hogy minél kevésbé legyenek kitéve a nagy melegnek.

Lássuk a legfontosabb tippeket a háziállatok nyári védelméhez!

1.Nagy a meleg és párás a levegő: a hőség és a pára veszélyt jelenthet az állatok számára. Leparkolt kocsiban soha ne hagyjuk őket, még rövid időre sem! Az sem megoldás, ha járó motor és a klíma működtetése mellett marad autóban a kedvenc. Nyáron ugyanis a hőmérséklet nagyon gyorsan képes emelkedni. Olykor érdemesebb a kutyát, cicát otthon hagyni a városba cipelés helyett, a háziállatok nyári védelme érdekében, s biztosítani neki a levegőt, valamint a hideg vizet.

2.Tartsuk hűvösben őket: szerencsére több módja van annak, hogy az állatokat biztonságban tudhassuk – mindig legyen hová elvonulnia a kedvencnek, biztosítsuk számára a hűvös helyiséget, a hideg vizet, amelyet ilyenkor jégkockákkal is hűsíthetünk. Akár fagyasztott nyalókát is adhatunk nekik, persze állatoknak való összetevőkből.

3.A háziállatok nyári védelme rovarok ellen szintén fontos. A legyek, bolhák előszeretettel keresik a „társaságukat”, s leginkább akkor, ha meleg és párás a levegő. Ha szükséges, fürdessük rendszeresen kedvenceinket, illetve alkalmazzunk rajtuk megelőzésre szolgáló kenőcsöt, egyéb terméket. Fontos, hogy gyakran ellenőrizzük testüket, nincs-e rajtuk csípés vagy élősködő.

A bunda végignézése azért is nagyon lényeges, mert a kullancsokat felfedezhetjük, mielőtt nagyobb bajt okoznának és eltávolíthatjuk azokat, vagy állatorvoshoz fordulhatunk. Használjuk a kullancs elleni nyakörveket is!

4.Bulizni készülünk a kedvencünkkel? Ha szeretnénk ellazulni, a háziállat nyári védelmét is biztosítsuk erre az időre: akár nálunk van a party, akár másoknál, a kutyának, macskának adjunk elég vizet, legyen árnyékos hely, ahová elbújhat. A csokoládét, süteményt, alkoholos italt ne próbáltassuk ki a kedvenccel!  A szőlő, mazsola és a hagyma sem neki való. Tartsuk ezeket a dolgokat távol tőle!

kutyafürdő

5.A háziállatok nyári védelmét azzal is fokozzuk, ha – az állatorvos által is javasolt módon – kissé megnyíratjuk a bundájukat. Egyes kutyák kimondottan jobban érzik magukat egy kis nyírás után, másokat azonban heti vagy egy kis lespricceléssel lehűthetünk.

Tegyünk meg mindent azért, hogy házi kedvenceink is jobban viseljék a meleget!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.