Ma melegfronti hatással számolhatnak az arra érzékenyek

Melegfronti hatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek az allergiás, illetve asztmatikus tünetek.

Melegfronti hatás, és melegebb idő

Maradhatnak tartósabban felhős, borongós, párás, ködös területek, ez az időjárási helyzet kedvezőtlenül befolyásolhatja kedélyállapotunkat, hangulatunkat. Éjszaka a Dunántúl derültebb részein befelhősödik, az Alföldön többfelé köd képződik, az északi hegyvidék tágabb környezetében borult, párás marad az idő, itt-ott jelentéktelen szitálással. Napközben az ország nagyobb részén szakadozik a felhőzet, a köd délelőtt mindenütt feloszlik, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt.

Ugyanakkor az Északi-középhegységben és az Észak-Alföld egy részén erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk, errefelé néhol gyenge eső is előfordulhat. A déli, délkeleti szél a borult, párás területeket kivéve többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén néhol megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a legtöbb helyen 14 és 19 fok között alakul, de a tartósan felhős, párás helyeken csak 9, 13, a hosszabban napos délnyugati határszélen pedig 20 fok is lehet.

oszi-nap

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Az időszak elején alapvetően felhős idő valószínű, kedden a nap második felében, illetve szerdán kezdetben többfelé várható eső, zápor. Csütörtöktől már kevesebb lesz a felhő, és csapadék sem valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 50 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 7, 13 fokról -2, +4 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak első felében 17, 22 fok között, a párás, ködös részeken kevéssel 10 fok felett alakul, majd 9, 15 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén): 2016. október 22. 8,8 °C -1,0 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 23,8 °C (1943) legalacsonyabb hőmérséklet: -4,0 °C (1908)

Forrás: met.hu