Íme 5 motiváló tipp a tavaszi nagytakarításhoz

A szürke téli napok után úgy tűnik végre valahára beköszöntött a tavasz. Egyre melegebbek a nappalok, szépen lassan leveleiket bontják a fák a szikrázó napsütésben és mi is felébredünk a szendergésből. Ilyenkor hajlamosak vagyunk kreatív szemmel körbenézni az otthonunkban, készen arra, hogy újítsunk és ne csak mi, de a lakásunk is üdébb legyen!

Íme: 5 tipp, hogy felfrissüljön az otthonunk!

 

  1. Tegyük el a fent felejtett karácsonyi dekorációkat!

Bár nem sokan merik bevallani, megesik, hogy március környékén még felbukkan egy-egy karácsonyi dísz a lakásban. Nem lett lemosva az ablakról a műhó, itt-ott előkerül egy száradt tűlevél és talán a karácsonyfadíszek dobozai sem kerültek egész éves nyughelyükre. Tüntessük el szem elől a szeretet ünnepének kellékeit se perc alatt!

  1. Lakás textil 1X1 

Csak a legszorgosabbak gondolnak arra, hogy a különféle lakástextileket is rendszeresen mosni kell. Kapjuk le a függönyöket, takarókat, asztalterítőt, illetve minden más elfekvő anyagot és tartsunk nagymosást! Teljesen más érzetet fog kelteni, mintha minden új lenne és még csak pénzbe se került!

 

  1. Beltéri kert

 

Pár jól választott növény nem csak kellemes, de még jótékony hatást is tud gyakorolni: levegő tisztító növények egész garmadája kapható, amelyek megszűrik a különféle mérgező anyagokat a levegőben a puszta létezésükkel. Ilyen például a dracéna, a boston páfrány, a fikusz vagy az aloe vera. Utóbbi mellett még az is szól, hogy különleges gyógyhatással bír, így több okból is érdemes tartani otthon.

 növényi nyomatok2

  1. Zenére még a takarítás is könnyebben megy

Bár tény, hogy nehéz nekiállni a feladatoknak, egy-két praktikával élvezhetőbbé tehetjük a takarítást. Segítségként szolgálhat, ha valami pörgős zenét hallgatunk közben. Nem csak gyorsabban fog telni az idő, de lelkesebben is fogjuk végezni a dolgunkat, jó hangulatban.

tavaszi_takaritas 

  1. Ébreszd fel az érzékszerveidet is!

Amikor már minden készen van, tisztaság és rend uralkodik mindenütt, csak egy dolog van hátra: gondoskodni a jó illatról és egyedi karaktert adni otthonodnak! A hagyományos, víz alapú légfrissítőkkel szembeni egyik fő ellenérv, hogy megtelepednek a frissen takarított felületeken és nedvessé teszik őket.

Ha egész nap folyamatos jó illatot szeretnénk tartani otthonunkban, válasszuk az Air Wick Freshmatic automatikus légfrissítő sprayt, amely már Pure változatban is elérhető. A készülék három illaterősség fokozatával lehetővé teszi, hogy mindig kontrollálhassuk az illat intenzitását. Ügyeljünk rá, hogy a készüléket a padló szintje felett legalább 2 méterrel helyezzük el, ezáltal biztosítjuk, hogy az illat a lehető legjobban szétszóródjon a lakásban. A Freshmatic Pure készülék Tavaszi hangulatok, míg az utántöltő Cseresznye virág illatban is kapható.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.