Hová tervezzük az ebédlőt a házban?

Egy ház tervezésekor érdemes előre gondolkodni így pl. az ebédlőt is meg kell tervezni hová fogjuk építeni hány személyre kell szabni, stb.

Az ebédlő a ház lelke, hiszen itt gyűlik össze a család reggelire, ebédre, vacsorára, ha barátokat hívunk ők is itt fognak enni így nem mindegy hová és mekkora ebédlőt tervezünk.

A legtöbbször az ebédlő a konyha vagy a nappali mellé kerül, de a régebbi házakban külön álló helyiség volt. Modern megoldás ma, már amikor a nappalit egybe építik az ebédlővel, vagy a konyhával, amely így nagy tágas világos tér lesz.

A nagyobb ebédlőt nem csak étkezésekre lehet használni, de ha létre hozunk egy kényelmes sarkot pár fotellel és kanapéval egy olyan csendes zuga lesz a háznak ahol a gyerekek és felnőttek is megpihenhetnek, vagy esténként összeülhet a család egy kis beszélgetésre vacsora után.

épít

Csak akkor tervezzünk ebédlőt a házba, ha ez nem megy a többi helyiség rovására bár az étkezés az egyik legfontosabb napi elfoglaltság, nem érdemes emiatt túl kicsi hálószobát vagy fürdőszobát építeni.

A tervezésénél lehetőleg az ebédlőt helyezzük közel a konyhához, így tálaláskor nem kell sokat gyalogolni.

Az ebédlő stílusát igazítsuk a ház többi részéhez, de itt is kialakíthatjuk, egyéni kinézetet lehet rusztikus, falusi hangulatú, vagy épp modern a kinézete.

Ha kisebb ebédlővel rendelkezünk, de esetleg vendégeket szeretnénk fogadni, vásároljunk összecsukható asztalt, amelyet nagyobb vendégfogadásnál kilehet nyitni, míg a hétköznapokban összecsukva tartható így nem foglal el sok helyet.

Nyáron a meleg napsütésben az ebédlőt át is helyezhetjük a kertbe, így egy hétvégén akár reggelire akár ebédre kint a szabadban is megteríthetünk.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: