Hidegfront érkezik

Hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Hidegfront és napsütés

A több-kevesebb napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte több helyen, majd főként a középső és keleti országrészben valószínű zápor, zivatar. Heves zivatar is lehet. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében 19 és 24, másutt 25 és 30 fok között alakul.

felhoseg_idojaras

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Az időszak nagyrészt napos, száraz időt hoz nappali gomolyfelhő-képződéssel. Szerdán egy hidegfront vonul át szórványos záporokkal, zivatarokkal, átmenetileg megerősödő északnyugati széllel. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) legfeljebb az ország területének 20 százalékán valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10, 18 fok között várható, a szerda hajnal lehet ennél enyhébb. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24, 29 fok között alakul, kedden azonban többfelé eléri a 30, 31 fokot.

Dobosi Erzsébet s.k.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén)

2016. július 1. 25,8 °C +4,3 °C 1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

Forrás: met.hu