Hideg, felhős idő, több helyen csapadékkal

A ködfoltok délelőtt feloszlanak. Erősen és közepesen felhős időszakokra számíthatunk némi napsütéssel, a délután második felétől csökken majd északnyugat felől jelentősebben a felhőzet.

Több helyen valószínű eső, zápor, elsősorban a Dunántúli- és az Északi-középhegységben havas eső, hózápor is lehet. Délnyugat kivételével élénk, helyenként erős lökések kísérik a nyugati, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű, délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, 5 fok alatti maximum az Északi-középhegység térségében várható.

oszi-kod

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak.

Forrás: met.hu