Hideg és melegfront is terheli a szervezetünket ma

A nyugati országrészben a hideg-, a keletiben a melegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás.

Melegfront és hidegfront

Nyugaton többek között fejfájás, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás tapasztalható, utóbbi területen az arra érzékenyeknél álmatlanság, ingerlékenység jelentkezhet. A napsütés mellett a Tiszántúlon több, másutt kevesebb felhőre van kilátás. Az ország keleti, délkeleti harmadán elszórtan, másutt csak elvétve lehet zápor, zivatar. Keleten felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A déli óráktól keleten is csökken a csapadék valószínűsége. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban erős vagy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19, Nyugat-Magyarországon 9, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű.

napsutes1

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

A több-kevesebb gomolyfelhő mellett napos időre számíthatunk. Az időszak első felében főként keleten, majd elszórtan lehet zápor, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 15 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között változik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 34 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. június 19. 21,6 °C +1,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 37,2 °C (2013) legalacsonyabb hőmérséklet: 5,6 °C (1925)

Forrás: met.hu