Gyors, egyszerű vacsora: házi padlizsánkrém 2018-01-06 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet A házi padlizsánkrém önálló fogásként nem állja meg a helyét, de frissen sült grissinivel vagy néhány pirítóssal gyorsan laktató ételt varázsolhatunk belőle a családi asztalra. Szerencsére az egész család nagyon szereti a különféle kencéket, különösen akkor, ha én sütöm hozzá az alapot (grissinit, kenyeret, zsemlét, kiflit… tulajdonképpen mindegy mit, csak házi legyen). A múltkorjában úgy esett, hogy vettem két nagyobb darab padlizsánt, mert olyan szépen esett rájuk a fény és olyan mosolygósan sorakoztak a zöldségesnél a sarokban. Tehát itthon voltam én és két padlizsán. De hogy lesz ezekből a lila tojásdad alakú zöldségekből ínycsiklandó krém? Több tucat receptet átnéztem, aztán összegezve az olvasottakat, egyszerűen belevágtam és megcsináltam egy kicsit a saját ízlésünkre igazítva. Bizton állíthatom, soha annyi dícséretet nem kaptam egy egyszerű hideg vacsoráért, mint aznap este. Házi padlizsánkrém Hozzávalók 40 dkg kisült padlizsán húsa fél fej lilahagyma 2-3 gerezd fokhagyma (ízléstől függően) 2 nagy csipet só őrölt feketebors ízlés szerint 10 dkg majonéz Elkészítés Melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütésen 180 Celsius fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat és körülbelül 50 perc alatt süssük át őket. Eközben vágjuk apróra a lilahagymát, a fokhagymát törjük át. Ha elkészült a padlizsán, króm kanállal kaparjuk ki a belsejét és króm villával törjük össze. Adjuk hozzá a többi alapanyagot és alaposan keverjük ki. Egy napra tegyük a hűtőbe érni, pirítóssal, grissinivel tálaljuk. Megjegyzés A feldolgozáshoz csak króm evőeszközöket használjunk, mert az alumíniumtól megfeketedik a krém. Forrás: Mom with Five