Fülledt, meleg időnk lesz ma

A több-kevesebb napsütés mellett térben és időben változó felhőzetre számíthatunk, szórványosan várható zápor, zivatar.

Fülledt, meleg idő

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, a melegebb a nagyvárosokban, valamint a vízpartokon várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Légköri front nem lesz felettünk, de egy-két fokkal melegebb levegő érkezik. Több helyen számítani lehet kánikulára, 30 fok feletti csúcsértékekre. A fülledt, meleg idő különösen az idősek szervezetét viselheti meg. A szokásosnál több folyadékot fogyasszunk! A tartósabban napos részeken a déli órákban erős lesz az ultraibolya sugárzás.

nyári meleg

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Eleinte a Dunántúlon, az időszak végén keleten alakulhat ki többfelé zápor, zivatar. Az időszak közepén elszórtan lehet csapadék.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 33 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. július 21. 22,6 °C +0,4 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 39,0 °C (2007) legalacsonyabb hőmérséklet: 6,3 °C (1949)

Forrás: met.hu