Karácsonyi édességek haspókoknak! – Csokis keksz 2015-12-08 Blog, Diéta Megosztás: Tweet Aranybarna diós bejgli, gőzölgő karácsonyi kalács, roppanó csokis keksz – a legjobb vendégvárók az ünnepekre. Csokis keksz Hozzávalók 7 dkg vaj 10 dkg teljesk. tönkölyliszt 5 dkg fehérliszt 1 tk sütőpor/szódabikarbóna 3 ek kakaópor / karópor fahéj ízlés szerint 1 narancs reszelt héja 1 tojás 4-5 dkg étcsoki 3-5 ek méz (ízlés szerint – én 3-at tettem bele) Elkészítés A vajat összemorzsoljuk a liszttel és a kakaóporral, hozzáadjuk a fahéjat, szódabikarbónát, majd a “nedves” összetevőket, és a végén beletördeljük a csokit. Miután összegyúrtuk, betesszük 1 órára a hűtőbe, hogy a vaj visszaszilárduljon, és nyújtható tésztát kapjunk. Majd kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és (keksz/pogácsa) formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe. 180 C/13 perc. Utána hagyjuk kihűlni. Keksz állagú kekszet fogunk kapni, (vagyis nem lesz puha). Forrás: https://napidoktor.hu/