Almás-szalonnás sült kelbimbó 2012-01-06 Diéta Megosztás: Tweet A kelbimbó színe, íze a kelkáposztáéra emlékeztet, de íze annál lágyabb, finomabb. A káposztafélék gyulladáscsökkentő, rákmegelőző, immunerősítő hatásuk miatt is érdemes fogyasztani. 1/2 kg sült kelbimbó (enyhébben fűszerezve) 4 szelet bacon 1 közepes savanykás alma 1 közepes fej lilahagyma 2 tk nádcukor 1 ek balzsamecet 1/2 dl száraz fehérbor Elkészítés 2 fő részére A felkockázott bacont serpenyőben megpirítjuk és papírtörlővel bélelt tálra szedjük. A szalonna zsírján megpároljuk a kimagozott, cikkekre vágott almát és a felszeletelt hagymát. Mielőtt az alma megpuhulna, meghintjük nádcukorral, és rálöttyintjük a balzsamecetet és a fehérbort. Néhány perc alatt karamellizáljuk a hagymás almát. Ez alatt a szósz is szirupos lesz. Végül az egészhez hozzákeverjük a bacon kockákat és a sült kelbimbót. További NoSalty.hu receptek Körtés zellersaláta >> Vöröskáposzta fasírt >> További receptek >> Forrás: