Fejfájást okozhat a magasban érkező melegebb levegő

Front nem lesz felettünk, a magasban érkező kissé melegebb levegő miatt azonban a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság, illetve vérnyomás-ingadozás.

Napközben dél felől egyre több helyen megnövekszik a fátyolfelhőzet, illetve később a gomolyfelhőzet. Délelőtt még csak délen helyenként alakul ki, majd délutántól egészen az éjszakába nyúlóan több hullámban érkeznek dél felől a záporok, zivatarok. Heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás, jégeső kíséretében. Az északi, északkeleti szelet napközben néhol élénk, nyugaton olykor erős lökések kísérik, zivatarokban ugyanakkor viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet általában 25 és 31 fok között várható, északkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

naposido_idojaras

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

A több-kevesebb gomolyfelhő mellett nagyrészt napos időre számíthatunk. A hétfőre virradó éjszaka sokfelé, később elszórtan várható zápor, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 21, 31 fokról 29, 34 fokig emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. június 17. 23,0 °C +4,0 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 35,1 °C (1986) legalacsonyabb hőmérséklet: 5,2 °C (1983)

 

Forrás: met.hu