Erős hidegfront érkezik

Északon erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen esővel, záporral. Délebbre a napos órákat követően délután megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakulhat ki csapadék, elsősorban a Tiszántúlon néhol zivatar is előfordulhat.

Az északi, északnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön 21 és 27 fok között alakul, egészen délkeleten lehet 25 fok fölött. Az ország többi részén a maximum általában 16 és 21 fok között valószínű, és a délelőtti órákban áll be.

Hideg fronthatás várható, legáltalánosabb panaszként fejfájás és erősödő migrén jelentkezhet az arra érzékenyeknél.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a platán, a kőris, valamint a tölgy pollenje sokfelé magas koncentrációban lehet jelen. A nyír pollenkoncentrációja jellemzően közepes marad, bár helyenként – elsősorban az ország északi részén – esetenként még elérheti a magas szintet. Elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása, pollenkoncentrációjuk várhatóan lassan emelkedik, helyenként – elsősorban az ország déli részén – már elérheti a tüneteket okozó szintet. Alacsony-közepes mennyiségben jelen van még a fűz, a gyertyán, a bükk, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes szintet ér el.

Forrás: met.hu