Duplasajtos sós keksz 2017-03-17 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet A kekszről mindenkinek az édesség jut az eszébe. Ha neked is, akkor itt az idő, hogy megismerkedj a duplasajtos sós változattal. Nálunk igazából mindegy, hogy sós vagy édes, a formája a lényeg, vagyis, hogy apró, kézre áll, egy falatra be lehet kapni: nekem ez azért jó, mert a tányérkoszolást a minimálisra csökkenti, az uzsonnás dobozokban tömegben is nagyszerűen elférnek, a gyerekeknek pedig azért, mert menet közben is be lehet kapni egyet-egyet, nem kell az asztalhoz ülni az elfogyasztásukhoz, ami ugye nem szobanövény típusú egyedeknél igen meghatározó szempont. Duplasajtos sós keksz Szerző: momwithfive Egyszerű sós ropogtatnivaló Hozzávalók 10 dkg liszt 10 dkg felkockázott hideg vaj 5 dkg reszelt cheddar sajt 10 dkg reszelt parmezán 1 kávéskanál só 1+1 tojás Elkészítés Az összes hozzávalót (a tésztába csak egy tojás kell) gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze vagy robotgép segítségével állítsuk össze. A nyers tésztát fél-egy órára együk a hűtőbe. Lisztezett felületen 5 mm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát és vágjunk belőle kisebb négyzeteket vagy köröket. A maradék egy tojást verjük fel és kenjük meg vele a kekszek tetejét. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre és 15 perc alatt süssük készre őket. Forrás: https://napidoktor.hu/index