Duplasajtos sós keksz

A kekszről mindenkinek az édesség jut az eszébe. Ha neked is, akkor itt az idő, hogy megismerkedj a duplasajtos sós változattal.

Nálunk igazából mindegy, hogy sós vagy édes, a formája a lényeg, vagyis, hogy apró, kézre áll, egy falatra be lehet kapni: nekem ez azért jó, mert a tányérkoszolást a minimálisra csökkenti, az uzsonnás dobozokban tömegben is nagyszerűen elférnek, a gyerekeknek pedig azért, mert menet közben is be lehet kapni egyet-egyet, nem kell az asztalhoz ülni az elfogyasztásukhoz, ami ugye nem szobanövény típusú egyedeknél igen meghatározó szempont.

Duplasajtos sós keksz

 
Szerző: momwithfive
Egyszerű sós ropogtatnivaló
Hozzávalók
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg felkockázott hideg vaj
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 kávéskanál só
  • 1+1 tojás
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót (a tésztába csak egy tojás kell) gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze vagy robotgép segítségével állítsuk össze.
  2. A nyers tésztát fél-egy órára együk a hűtőbe.
  3. Lisztezett felületen 5 mm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát és vágjunk belőle kisebb négyzeteket vagy köröket.
  4. A maradék egy tojást verjük fel és kenjük meg vele a kekszek tetejét.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
  6. Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre és 15 perc alatt süssük készre őket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index