Dilis Halloween játékok – amit nem lehet kihagyni!

Az almavadászaton kívül még számos vicces és szórakoztató Halloween-játék létezik, s akár újakat is ki lehet találni – csak a fantáziánkon múlik. Lássuk, mivel szórakoztathatjuk magunkat és a gyerekeket idén!

Lássuk a legnépszerűbb Halloween-játékokat!

Halloween alkalmából, ha már vendégeket hívunk, vagy nálunk gyűlik össze gyermekünk kis társasága, érdemes egy-két szórakoztató játékkal is készülnünk. A Halloween-játékokhoz otthon is elkészíthetünk kellékeket, néhány egyszerű alapanyagból is lehengerlő mulatság lehet! Lássuk a legnépszerűbb Halloween-játékokat.

1.Frankenstein bowling: fessünk be hosszúkás konzervdobozokat különféle színekre, majd rajzoljunk arcot nekik. Lehet köztük szellem, töklámpás figura vagy fekete macska is. A már megszáradt dobozokat állítsuk egymás tetejére. Célbadobónak egy teniszlabdát használjunk. Az a győztes, aki egyszerre az egész felépített tornyot le tudja dönteni.

2.Kukoricasüllyesztő: vágjunk ki barna papírból egy boszorkány kalap formát. Ha kész, illesszünk rá 6 darab apró üstöt – kerek feketére festett tégelyt -, és kezdődhet a Halloween-játék. Az üstökbe kukoricaszemeket kell dobálni. Az nyer, akinek az üstjében a legtöbb szem található a végére.

3.Undorító hűtő: szerezzünk be olyan ételeket, amelyek ropognak, nyálkásak vagy pépesek. A gyerekeknek nagyon vicces mulatság lesz. Készítsünk kartondobozból egy tárolót, amelynek hat darab lyuka van. Vonjuk be hátulról és belülről is csúnya, foszladozó anyaggal, ragasszuk középen körbe fekete celluxszal. Ha kész, írjunk rá különféle gusztustalan feliratokat: „óriási ujjak”, „mérgező bogarak”, „boszorkány csontok” „denevér fogak”, „szúrós férgek” és így tovább.

A férgeket spagetti tészta szolgáltatja, a bogarakat fekete bab, az ujjakat sárgarépa, a denevér fogakat kukoricaszemek, a „vérző szívek” készülhet paradicsomból, félig lehámozott héjjal. Az agyat imitálhatjuk karfiollal, a csontokat pedig ropival. A becsomagolt, eldugott ételeket a lurkóknak kell megkeresniük.

4.Lufipukkasztó: ha narancssárga léggömböket veszünk, egy-egy levél rájuk ragasztásával dísztöknek tűnnek. Rejtsünk el bennük apróságokat, mielőtt felfújjuk őket. A gyerekeknek meg kell keresniük a lufikat és kipukkasztani, hogy rátaláljanak a titkos dologra. Imádni fogják ezt a Halloween-játékot!

5.Számolós-tippelős: szerezzünk be üveget és szórjunk bele meghatározott számú, kukorica alakú cukorkát. Ez inkább egy barátságos verseny, melyben meg kell tippelni, hány darab lehet az üvegben. Csak az ehet belőle, aki a legközelebb járt az igazsághoz.

6.Csontváz puzzle: készítsünk Halloween-játéknak szivacsból, ragasztóval és mágnes felhasználásával csontvázat. A darabokat vágjuk ki fehér papírból, ragasszunk alájuk szivacsot, hogy jól megfoghatóvá és mozgathatóvá tegyük őket. Ezután egy-egy mágnesdarabot is rögzítsünk az aljukra. Majd illesszük a darabokat össze-vissza, akár egy szétszórt puzzle-t, egy alkalmas felületre, ahová a mágnesek tapadnak. A játék célja összerakni a csontvázat.

7.Üvegező: gyűjtsünk be 5 darab üveget, amelyekre sötétben világító csíkokat ragasztunk. Szükségünk lesz néhány színes, szintén foszforeszkáló dobó karikára is, amelyek a gyerekek karkötői is lehetnek. A cél a félhomályban rádobni az üvegekre a karikákat. Az a győztes, aki a legtöbbet el tudja helyezni az üveg nyakán.

8.Futó múmia: vicces és szórakoztató Halloween-játék! Osszuk két csoportra a gyerekeket. Mindkét csoportban választanak egy csemetét, akit rajt jelre, amilyen gyorsan csak lehet, becsavarnak fehér anyaggal múmiának – s ezután el kell szaladnia egy bizonyos távolságra. Az a csapat győz, akinek a múmiája előbb ér a célba.

9.Szellemes bowling: vicces bowlingozást rendezhetünk, ha a bábukat becsavarjuk fehér szalaggal és műanyag szemeket ragasztunk rájuk, mintha szellemek lennének. A labdát is becsavarhatjuk. A szabályok ugyanazok, mint a normál bowlingnál.

10.Pókháló-dobó: három darab, méretes pókhálót készítünk – a külső része hullahopp karika, a belseje fehér ragasztó szalag. A megfelelően összeállított „pókhálókat” lógassuk le a fákról, majd adjunk a gyerekek kezébe sok-sok pamut vattagolyót. A cél minél több golyót („póktojást”) dobni a hálókba. Az nyer, akiében a legtöbb összegyűlik.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php