Csapadékos időnk lesz ma kettős fronthatással

A Nyugat-Dunántúlon szerda estig borult időre számíthatunk további esővel, záporral, csak estefelé szűnhet meg a csapadék.

Az ország többi részén éjszaka átmenetileg csökken a felhőzet, egyre inkább csak az északi területeken lehet még csapadék. A kevésbé felhős, szélcsendes tájakon hajnalra köd képződik. Napközben a többnyire erősen felhős ég mellett legalább rövid, de az Alföld délkeleti részén hosszabb időre is kisüt a nap, és elszórtan eső, zápor, a keleti, északkeleti megyékben zivatar is lehet. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, szerdán napközben viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 13 és 19, az Alföldön 20, 23 fok között valószínű.

Továbbra is kettős fronthatás terheli szervezetünket, keleten többnyire melegfronti, nyugaton viszont inkább hidegfronti tüneteket tapasztalhatunk. Jellegzetes hidegfronti panasz lehet a fejfájás, migrén, gyakrabban jelentkezhetnek görcsös rohamok, míg melegfronti tünetként szintén a fejfájás, emellett álmatlanságérzet, ingerlékenység jelentkezése valószínű.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább mérséklődik, ugyanakkor az Alföldön és a Dunántúl déli részén még többfelé elérheti a magas szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsit fűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus – és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.