Csokigyár az autista emberek beilleszkedéséért

Társadalmi vállalkozásként fontos feladat a Kockacsoki Nonprofit Kft. számára, hogy másoknak is segítséget nyújtsanak. Céljuk a munkaerő-piacon egyik leghátrányosabb helyzetben lévő autizmus spektrum zavarral élő emberek segítése.

Miért pont nekik segítenek?

Az autizmus széles spektrumot ölel fel, melyen az állandó felügyeletre szoruló, súlyosan érintett személyek mellett a több-kevesebb támogatás mellett önálló életvitelre képes emberek is megtalálhatók. Ez utóbbi csoportba tartozó fiatalok számára jelenleg még kevés olyan lehetőség áll rendelkezésre, mely hozzásegítené őket a tartalmas, minőségi élethez, az értékteremtő munkavégzéshez. A manufaktúra ezt a hiányt szeretné, ha nem is teljes mértékben orvosolni, de legalábbis csökkenteni.

kockacsoki1

Hogyan teszik mindezt?

Hiszik, hogy az autizmus spektrum zavarral élő emberek is értékes tagjai társadalmunknak. Társadalmi elfogadásuk kulcsa a megismerésükben rejlik, melynek legjobb módja az, ha közvetlenül találkozunk velük. Ennek kiemelt színtere a munkahely, ezért foglalkozási rehabilitációjuk kulcsfontosságú. Manufaktúrájukban komplex foglalkoztatási programot működtetnek, ahol a fiatalok biztonságos, értő, “autizmusbarát” környezetben szerezhetnek munkatapasztalatot. Mindemellett társadalmi szemléletformáló programokon mutatják be az érdeklődőknek az autista emberek varázslatos világát.

Ők is kapnak segítséget

A kitűzött célokat a szervezeten kívül sokan mások is fontosnak tartják, akik közül a NESsT Magyarország csapata rengeteg segítséget nyújtott társadalmi vállalkozás fejlesztő programjukon keresztül. A műhely kialakításához a Kortárs Építészeti Központ Lakatlan Programján keresztül szintén sok segítséget kaptak, ők is hozzájárultak társadalmi vállalkozás sikerességéhez. Autizmushoz kapcsolódó programokban együttműködő partner a Mozaik Közhasznú Egyesület az autizmussal élő emberekért.

kockacsoki2

A Kockacsoki

A Kockacsokiban kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával, hagyományos, kézműves technológiával állítják elő termékeiket, a legnagyobb odafigyelés mellett, különös hangsúlyt fektetve az élelmiszerbiztonsági követelmények betartására.

Forrás: