Az ország mely részén ne induljunk útnak?

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de több helyen vékonyodik, néhol időszakosan fel is szakadozik a felhőzet.

Kezdetben még sokfelé fordulhat elő havazás, hózápor, de fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása és a legtöbb helyen meg is szűnik. Eleinte többfelé erős, a Zemplénben viharos lesz az északi, északkeleti szél, majd délutántól a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. Főként a nap első felében számíthatunk hófúvásokra. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -5 fok között valószínű.

HAVAZÁS: A nap első felében fokozatosan gyengül, majd a legtöbb helyen megszűnik a havazás (ált. lepel – 4 cm) A délkeleti tájakon további vegyes csapadék sem kizárt. Északkeleten (főként Borsodban és Szabolcsban) kora délutánig még további 5-10, néhol esetleg 10 cm-t meghaladó hó hullhat.

A térkép szombat estétől vasárnap délutánig a szélsőséges időjárási események előrejelzett hatását mutatja a közlekedésre. Vasárnap napközben a havazás megszűnésével és a szél mérséklődésével párhuzamosan jelentősen javulnak a közlekedés időjárási feltételei.

GYENGÜLŐ SZÉL, EGYRE TÖBB HELYEN MEGSZŰNŐ HÓFÚVÁS: Vasárnap napközben fokozatosan veszít erejéből a szél, de északkeleten még délután is lehetnek 60 km/h körüli lökések, hófúvás elsősorban ott, és nyugaton fordulhat elő.

Hideg fronthatás várható. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.