A hidegfronti hatás fokozatosan megszűnik

A hidegfronti hatás fokozatosan megszűnik, de az erre érzékenyeknél eleinte még előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés.

Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. A szokásosnál hosszabb reakció idővel is számolhatnak. Hazánk nagy részén erős lesz az ultraibolya sugárzás!

Kezdetben nagyrészt derült lesz az ég, kisebb körzetekben lehet több felhő. Napközben országszerte sok lesz a napsütés, azonban gomolyfelhők képződnek, elsősorban a Duna-Tisza közén, az Északi-középhegységben és az Alpokalján akár nagyobb mennyiségben is, de csapadék nem valószínű. Az északi szél főleg a Tiszántúlon és a Dunántúl egyes részein élénkül meg időnként. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 28 fok között alakul. Késő estére 15, 22 fokig hűl le a levegő.

időjárás2

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Az időszak nagy részében napos, száraz idő várható nappali gomolyfelhő-képződéssel és fátyolfelhőkkel. Kedd estétől szerda délutánig lehetnek erősebben felhős tájak, akkor szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) legfeljebb az ország területének 10 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12, 18 fok között várható, szerda reggel lehet ennél melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 27, 31 fokról 24, 28 fok közé csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. július 2. 26,5 °C +4,9 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 37,3 °C (2012) legalacsonyabb hőmérséklet: 5,9 °C (1960)

Forrás: met.hu