A hidegfront elvonult, az északkeleti megyékben havazás, hózápor előfordulhat

A Dunántúlon és északkeleten változóan, másutt gyengén felhős lesz az ég. Az északkeleti megyékben kisebb havazás, hózápor előfordulhat.

Az északnyugati, nyugati szél főként az ország középső sávjában még időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10 fok között várható, de a derült, havas, szélvédett vidékeken -13, -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -5 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb.

A hidegfront ugyan már elhagyta térségünk, de folyamatos a hideg levegő utánpótlása, emiatt továbbra is a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen az időjárás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. Vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi.

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Eleinte erősen felhős lesz az ég, és délen, délnyugaton hószállingózás, kisebb havazás is lehet, majd vékonyodik, csökken a felhőzet, és délnyugaton is egyre csekélyebb a havazás valószínűsége.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2017. január 13. 0,2 °C +1,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 15,3 °C (2007) legalacsonyabb hőmérséklet: -25,6 °C (1987)

Forrás: met.hu