Ez aztán buli a javából! Mallorca és Ibiza

Mallorca vagy Ibiza, a féktelen éjszakai bulik színhelye, ahol a legjobb nyugati DJ-ék zenéire táncolhatsz és nyaralással is összekötheted.

House Trance vagy Hip-hop?

Az éjszakai partik világában igen széles zenei kínálattal találkozhatunk, de ne gondoljunk semmilyen konzervatív vagy klasszikus irányzatra, itt csakis a legújabb trendek, a legfrissebb zenei irányzatok hallhatóak a klubokban. A legnépszerűbb angol és holland DJ-ék egész évben versengenek azért, hogy nyáron itt játszhassanak az igényes parti-közönségnek. Ne lepődjünk meg azon, ha egyes klubokban leginkább a tinédzser korosztály képviselteti magát, de olyan klubokat is találunk, ahol inkább a harmincasok vannak többségben. Egy klubban általában többféle zenét is játszanak, külön termekben egymástól elválasztva, így ki sem kell tennünk a lábunkat, ha másfajta zenére vágyunk, egy este alatt sokfélét kipróbálhatunk.6008Friendship forever / This is the beggining of a beautiful friendship / Nem vagy egyedül

Mi magyarok általában 1 vagy 2 hétre szoktunk utazni, de az angol fiatalok között gyakran találkozunk olyanokkal, akik az egész nyarat, azaz az egész iskolaszüneti időszakot egy mediterrán szigeten töltik. Így nem okoz gondot az ismerkedés, hiszen nem probléma, hogy másnap haza kell utazni. Te se fogd vissza magad, ha egyedül jöttél, itt biztosan találsz magadnak társaságot!

Vamos a la playa

Természetesen nappal is érdemes körülnézni a szigeteken. Mallorca déli partján több kilométer hosszan elnyúlik a turistákkal teli homokos strand. A gyönyörű napsütésben a tenger égszínkék színekben pompázik, és ahogy elmerülsz a csodálatosan kék vízben, Vénusznak vagy Adonisznak érezheted magad. A banánozás és a sznorkelezést is óriási élmény, ne hagyd ki!6009Mallorca nappali fényben

Elindulva észak felé ízelítőt kaphatunk a falvak jellegzetes hangulatából, izgulhatunk a híres Sa Calobra szerpentines útján, megnézhetjük annak lélegzetelállító panorámáját, utazhatunk a kis piros nosztalgiavasúttal, vagy meglátogathatjuk a Lluc kolostorát is. Kelet felé haladva Mallorca kapujához érkezünk, csodálatos látvány nyújt a meredek parttól néhány méterre egy szabályos kaput formázó szikladarab. A fővárosban, Palma de Mallorcában legérdekesebb talán a Mallorca jelképeként is ismert XIII. századi katedrális. Ajánlom még Valldemossa festői és messze földön híres falvát is, ahol a karthauzi kolostortemplom és a köré épített középkori házak a nyugalom, és béke szigetét jelentik. A túrázóknak meglepetés lesz a Porto Cristo mellett levő Sárkány-barlang, itt cseppkő-alakzatok millióit csodáljuk meg.

Hasta la vista, baby!

Neckermann tipp: Mallorca és Ibiza

Nyaralásunk alatt érdemes kipróbálni egy flamenco estet vagy egy borkóstolóval egybekötött hajókirándulást is. Ha a sziget keleti részén lakunk, a Sárkány-barlang csodálatos cseppkő-képződményei mellett a gyöngykészítés titkaival is megismerkedhetünk egy szervezett kiránduláson.


Forrás: