Húsvéti csokihaboszolás

Jön a Húsvét és vele együtt érkeznek meg a csoki-nyuszik és cukorkákkal töltött tojások. A gyerekek örülnek, viszont nehéz elkerülni a temérdek édesség folyamatos majszolását. Mit tehet a szülő, hogy a gyermeke boldog legyen, de egészséges is maradjon?

A mértéktelen evés kellemetlen következményekkel jár, viszont elkerülhető, ha a szülők megteszik a megfelelő óvintézkedéseket csoki ügyben! Még javában nagykabátot hordunk, mikor az áruházak polcain egyre-másra tűnnek fel a húsvéti csokoládék.

Nehéz lenne elmenni a hatalmas színes kihelyezések mellett, amiket nem csak a szülők, de a gyerkőcök is rögtön kiszúrnak. Komoly erőfeszítés saját magunkat és a porontyot is lebeszélni az idő előtti vásárlásról! Több héttel az ünnep előtt könnyen elgyengülhetünk, és hamarabb megkaparintják a csokit a kicsik.

csokitojas_001

Limitált adagok

A család apraja az összes rokontól bezsebelheti az ízletes ajándékokat, nem beszélve a fiúk locsolással szerzett csomagjairól. Éppen ezért, érdemes megbeszélni a nagyszülőkkel és a többi rokonnal, mennyi csokoládét vegyenek a gyerkőcnek, hogy elkerülhető legyen a csokoládéhalmazok mértéktelen és gyors elfogyasztása!

Csak okosan!

Az iskoláskorú gyerekeknek már el lehet magyarázni, miért olyan káros a túl sok csoki a szervezetnek. Beszéljünk nekik a lyukas fogakról és a rájuk rakódó zsírokról, természetesen csak egyszerűen és lényegretörően! Nem az a cél, hogy megijesszük őket, hanem hogy megtanulják kordában tartani az ösztöneiket!

Egy kis mozgás!

Szerencsére a húsvét nem csak az édességet hozza el, hanem (remélhetőleg) a tavaszias időt is. Tehát csoki ide vagy oda, ha lehet legyünk minél többet a szabadban a friss levegőn, együtt a gyerekekkel! Ez remek módja, hogy megelőzzük a bevitt kalóriák raktározódását, a kicsik pedig élvezni fogják, hogy újra kint sportolhatnak!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.