Ezért kell a fokhagyma a hálószobába

Bizonyára soha nem jutna eszedbe lefekvés előtt tenni egy kis fokhagymát a párna alá; pedig ezzel a trükkel sokat tehetsz az egészségedért! Mutatjuk, mi mindenre jó ez a szokatlan módszer!

Ha elalvás előtt teszel fokhagymát a párna alá, akkor nem csupán jobban alszol: ennek a meghökkentő trükknek más jótékony hatásai is vannak. Hiszen a fokhagyma tele van jótékony anyagokkal, vírus- és baktériumölő hatása közismert. Ahhoz, hogy éjszaka hatékonyan működjön a módszer, hámozz meg egy gerezd fokhagymát, és tedd a párnád alá. Ha meg vagy fázva, érdemes többet, 4-5 gerezdet használni. Bár elsőre talán bizarrnak hangzik az ötlet, érdemes kipróbálni; mutatjuk, miért!

1. Nem dugul be reggelre az orrod

 

Hátha 01

Fotó: Pixabay.com

 

Ha bedugsz egy gerezd fokhagymát a párna alá, akkor az illóanyagok miatt sokkal könnyebben fogsz lélegezni. A fokhagyma ugyanis egy bizonyos allicin nevű antibiotikumot tartalmaz, ami kitisztítja álmodban a légutakat, és elpusztítja a kórokozókat. Bár ez nem egyik éjszakáról a másikra történik, egy hosszabb kúra után érezni fogod a hatását.

2. Felpörgeti az immunrendszered

 

Fotó: 123 RF

 

A fokhagyma hatásosan küzd a rossz baktériumok ellen, így ha éjjelre rendszeresen teszel a párnád alá, egy idő után azt veszed majd észre, hogy sokkal frissebben, kipihentebben ébredsz; és sokkal ritkábban leszel beteg, mint a fokhagymakúra előtt.

3. Elkerülnek álmodban a rovarok

 

Sok lesz a szúnyog idén

Fotó: Shutterstock

 

A fokhagyma erős illatát ki nem állhatják a szúnyogok, pókok, így a párna alatt lapuló gerezd hatásosan távol tartja őket egész éjszaka.

4. Mélyebben fogsz aludni

 

Fotó: Pixabay

 

A fokhagyma tele van B1 vitaminnal, ami nagyon hatékony az alvászavarokra. Plusz B6 vitamint is tartalmaz, ami felpörgeti a szervezetedben a melatonin termelődést.

Sokan panaszkodnak kánikulában arra, hogy nem tudnak aludni a meleg miatt, de más okok is hozzájárulnak a kellő pihenés hiányához. Hogyan lehet jó az alvás hőség idején?

Nyári alvás – Lehet jó a hőség idején?

Forrás:ripost.hu

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.