8 gyakori rémálom és jelentésük

Krúdy Gyula egyik rendkívül értékes hagyatéka az Álmoskönyv, melyben a régiek álomfejtéseit gyűjtötte össze.

Habár a világ azóta rengeteget változott azóta, és vajmi kevés esélyünk van már álmunkban “lovat látni mezőn, zabot enni, hátán két fehér egérrel” de vannak olyan általános,  visszatérő  rossz, vagy rémálmok, amik még mindig aktuálisak mindannyiunk életében. Ezek közül válogattunk össze párat. Természetesen nem kell készpénznek venni az álomfejtéseket, dédszüleink és talán az ő szüleik korából való szellemi hagyatékként azonban mindenképp érdekes és értékes, hogy ők mit tapasztaltak a visszatérő vagy egy-egy érdekes álmuk jelentéseként.

Reddit-userek mesélnek arról, mit éltek át akkor, amikor a horrorfilmben látottak egyszeriben megelevenedni látszottak a hétköznapokban…

Hallucináció? Ufók? Démoni megszállás? – hátborzongató igaz történetek az alvási paralízisről

 

Zuhanás – Ha azt álmodja valaki az álomfejtés szerint, akkor valószínűleg becsapták vagy elárulták.

Elsüllyedés – Ha elsüllyed álmában, ijesztő és talán fullasztó is lehet az ember számára, a népi értelmezés szerint azonban nagy mulatságot jósol.

Fulladozás – A fulladozás a szegénységre utaló jel az álomban a régiek szerint. Valószínűleg valamilyen komoly anyagi probléma aggaszthatja az embert.

Gyilkos – Nem túl nyugalmas álom, és a népi értelmezés szerint nem is jelent jót. Úgy tartották, a közelgő veszedelem jele.

Háború – A háborús álmot szomorú átélni, ám az egykori megfejtés szerint, ha valaki azt álmodta, háborúba indul, arra számíthat, hogy öröm éri.

Halott – Megrázó álom, a gyűjtés mégis egyszerű jelentést tulajdonít annak, ha valaki halottat lát álmában: rossz időt jósol.

Pók – Sokan irtóznak tőle, de pókkal álmodni a régiek szerint szerencsét jelent.

Vér – Ha vérrel álmodik, az többfélét jósol az embernek: ha a lába előtt folyik, veszedelmet. Ha vérrel szennyeződik be valaki, az jegyesek számára öröm, másnak nagy utat, vándorlást vetít előre.

 

 

 

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.