Cukkinis, zöldspárga krémleves joghurttal 2013-08-13 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Még mindig nagyon meleg van. Ilyenkor a nehéz, zsíros ételekre rá sem tudunk nézni. A hideg krémlevesek viszont jöhetnek minden mennyiségben. Íme egy könnyű és finom recept! Hozzávalók: 1 közepes cukkini ½ csomag zöld spárga víz 1 kk só 2 kk őrölt rozmaring 1 joghurt A cukkinis zöldspárga krémleves elkészítése: A cukkinit meghámozom és kockákra vágom, a spárgák végét 1/3-ánál levágom, majd kis darabokra vágom őket. Egy lábasba teszem főni, annyi vízzel, ami ellepi. Kb. 15 perc alatt puhára fő. Leveszem a tűzről, hozzá adom a sót, a rozmaringot, a joghurtot, és bot mixerrel összeturmixolom. Forrás: