Szedj áfonyabogyókat cukorbetegség ellen! 2010-09-29 Cukorbetegség Megosztás: Tweet A gyümölcs jótékony hatásai régóta ismertek, újabb kutatások igazolták, hogy segíthet csökkenteni a cukorbetegségre és magas vérnyomásra való hajlamot is. Arpita Basu étkezéstudományi professzor és kollegái az Oklahoma Állami Egyetemről kutatásaik során rájöttek, hogy napi egy pohár áfonyaital elfogyasztása nyolc héten keresztül 7-8 ponttal csökkentheti a szisztolés vérnyomást. Basu professzor szerint az áfonya fogyasztása a magas vérnyomásban szenvedőknek és a cukorbajosoknak egyaránt ajánlott, hiszen a gyümölcs segíti az inzulinszint normalizálásában. "Természetesen ez csak egy előzetes kutatás, így az adatok sem vehetők készpénznek. Ha eddig nem ettünk túl sok áfonyát, vagy nem szeretjük, most se kezdjük el marokszám enni, de ha kedveljük ezt a savanykás gyümölcsöt, nyugodtan fogyasszuk kedvünkre, hiszen jót teszünk vele szervezetünknek." Forrás: