Fűszeres karfiol korong 2014-05-15 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Kiváló étel, salátával, főzelékhez, vagy csak úgy “nassolni”. A karfiolos sült könnyű és ízletes, vegetáriánusoknak is ajánljuk, természetesen a készítésénél a hús helyett ők még több karfiolt használjanak. Hozzávalók: 30 dkg karfiol 30 dkg darált hús ( mindegy milyen: lehet csirke, pulyka, sertés és marha is) 2 tojás zsemlemorzsa só bors piros paprika olaj a sütéshez A karfiol korong elkészítése: A megtisztított, feldarabolt karfiolt megfőzzük, majd összetörjük. A karfiol masszához hozzákeverjük a nyers, darált húst és a 2 tojást, és a fűszereket. Alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd formázzunk belőle kis gombócokat és lapítsuk el a tenyerünkkel. Forgassuk meg zsemlemorzsába, ahogyan a hagyományos vagdaltat. A korongokat bő, forró olajban süssük ki. Nagyon finom étel, ami körettel, főzelékkel, vagy csak önmagában salátával. Forrás: