Így készül a bio medvehagymás pogácsa! 2012-04-03 Diéta Megosztás: Tweet Szeretnénk Önt megajándékozni egy recepttel. Megajándékozni valakit egyáltalán nem könnyű dolog, főleg akkor nem, ha az, akit szeretnénk meglepni, nem fogyaszthat cukrot és élesztőt. Reméljük a tej, tojás és élesztő nélküli bio medvehagymás pogácsa receptje nagy segítséget jelent a tudatosan táplálkozóknak, a candidásoknak és a cukorbetegségben szenvedőknek is. Jó sütést kívánunk! Hozzávalók: 0,5 kg bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 0,2 kg bio pálmazsír vagy 0,3 kg bio margarin 0,1 kg apróra vágott bio medvehagyma 0,1 l tisztított víz 0,01 kg tengeri só 0,01 kg bio sütőpor A bio teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, a tengeri sót, és a bio sütőport alaposan összekeverem szárazon, majd belegyúrom a bio pálmazsírt vagy a bio margarint, ezt követően hozzáöntöm a tisztított vizet és végül belegyúrom az apróra vágott bio medvehagymát. A kész tésztát körülbelül 2-3 cm vastagságúra kinyújtom és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A kiszaggatott pogácsát sütőpapírral borított vagy kizsírozott tepsibe helyezem, olyan távolságra, hogy a sütés folyamán ne érjenek össze. Nem kelesztem, 230 °C fokon körülbelül 10-12 percig sütöm. vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3); Forrás: