Így készül a bio medvehagymás pogácsa!

Szeretnénk Önt megajándékozni egy recepttel. Megajándékozni valakit egyáltalán nem könnyű dolog, főleg akkor nem, ha az, akit szeretnénk meglepni, nem fogyaszthat cukrot és élesztőt.

Reméljük a tej, tojás és élesztő nélküli bio medvehagymás pogácsa receptje nagy segítséget jelent a tudatosan táplálkozóknak, a candidásoknak és a cukorbetegségben szenvedőknek is. Jó sütést kívánunk!

Hozzávalók:
0,5 kg bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
0,2 kg bio pálmazsír vagy 0,3 kg bio margarin
0,1 kg apróra vágott bio medvehagyma
0,1 l tisztított víz
0,01 kg tengeri só
0,01 kg bio sütőpor

medvehagyma

A bio teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, a tengeri sót, és a bio sütőport alaposan összekeverem szárazon, majd belegyúrom a bio pálmazsírt vagy a bio margarint, ezt követően hozzáöntöm a tisztított vizet és végül belegyúrom az apróra vágott bio medvehagymát. A kész tésztát körülbelül 2-3 cm vastagságúra kinyújtom és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A kiszaggatott pogácsát sütőpapírral borított vagy kizsírozott tepsibe helyezem, olyan távolságra, hogy a sütés folyamán ne érjenek össze. Nem kelesztem, 230 °C fokon körülbelül 10-12 percig sütöm.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: