Lassan sült csirkecombok 2013-01-08 Diéta Megosztás: Tweet Alacsony hőmérsékleten való sütésnél 100 celsius fok alatti hőmérsékleten készülnek az ételek, ennél a receptnél a csirkecombok. Hozzávalók 2 fő részére 4 csirkecomb 3 sárgarépa 3 fehérrépa 3 lilahagyma 3 ek olívaolaj 2 ek vaj 1 ek kakukkfűlevél 1 ek finomra vágott rozmaringlevél 10 zsályalevél só fekete bors Elkészítés A megtisztított, szárazra törölt combokat sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben a vajat és 2 ek olívaolajat hevítünk, és folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat, majd lapos tűzálló tálra tesszük. A zöldfűszereket beleforgatjuk a maradék olívaolajba és rászórjuk a combokra. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra tesszük a húsok közé. 80-100 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 3-4 órára. A végén feltekerhetjük 220 fokra a hőmérsékletet, és negyed óra alatt megpiríthatjuk a tetejét. És voilá, kész is az isteni zöldséges csirke. További NoSalty.hu receptek Mézes gyömbéres sütőtök leves >> Almapuncs >> További receptek >> Forrás: