Pikáns csirkemáj

Bár a máj elkészítésétől sokan félnek, el lehet kerülni a „cipőtalp” készítést, ha például nem sózod meg, csak utólag az elkészítés után.

Hozzávalók 2 fő részére

35 dkg csirkemáj

10 dkg finomliszt

1/2 tk őrölt római kömény

1/2 tk őrölt koriandermag

1/2 tk fűszerpaprika

1/4 tk frissen reszelt szerecsendió

1 kk só

1 kk frissen tört fekete bors

sütéshez

3-4 ek olívaolaj

tálaláshoz

mentalevélkék

sópehely

pikans_csirkemaj640

Elkészítés

A megtisztított és leszárított májakat félbe-, vagy negyedekbe vágjuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a fűszerekkel. A fűszeres lisztbe hempergetjük a májakat (a felesleges lisztet alaposan lerázzuk róluk).

Serpenyőben felhevítjük az olívalajat és több adagban kisütjük a májat: nagy lángon, kevergetve, 4-5 percig pirítjuk. (Kívül jól megpirultnak kell lennie, de belül még puhaának)

Egy-egy kisebb mentalevél kíséretében fogpiszkálóra tűzzük a májakat, tálra rendezzük, meghintjük sópehellyel és így tálaljuk az elegáns tapast.

 

További NoSalty.hu receptek

sult_camamber_almaval kokusztejestejberizs_0 uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www3

Sült camambert mézes-fahéjas almával >>

Kókusztejes tejberizs >>

További receptek >>

Forrás: