Garnélás melegszendvics

A garnélaráknak számos fajtája létezik, a legismertebbek a királyrák és a tigris garnéla. Finomabb végeredményt kapunk, ha héjastul készítjük el, és csak azután pucoljuk meg. Rövid ideig szabad hevíteni, különben megkeményedik a rákhús.

Hozzávalók 4 fő részére

20 dkg garnélarák hús

1 tojásfehérje

fél dl szezámmag olaj

1 csokor újhagyma

2 ek szezámmag

8 szelet toastkenyér

garnelasszezammagospiritosok640

Elkészítés

A rákhúst a tojásfehérjével, olajjal és sóval botmixeljük. A megmosott és megszárított újhagymákat felkarikázzuk és hozzákeverjük a püréhez.

A kenyérszeletek héját levágjuk, a kenyereket átlósan kétszer félbevágva, negyedeljük. A kis háromszögekre elosztjuk a masszát, és mindegyiket meghintjük szezámmaggal. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük a melegszendvicset.

 

További NoSalty.hu receptek

sajttaltoltottfasirtsutoben szilvassnack uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www2

Sajtal töltött fasírt sütőben >>

Szilvás snack >>

További receptek >>

Forrás: