Narancsos kalács húsvétra!

A húsvéti ünnepre érdemes kipróbálni ezt a finom és különleges narancsot, kalácsot, amely reggelire-ebédre vagy uzsonnára is kitűnő.

Hozzávalók

5db tojás

25dk margarin

10dk porcukor

15dk kristálycukor

30dk liszt

fél csomag sütőpor

1cs vaníliás cukor

10dk cukrozott narancshéj

10dk mazsola

1 narancs reszelt héja

1 citrom reszelt héja

Elkészítés

A margarint habosra keverjük a porcukorral, a narancs és a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját, a mazsolát, és a cukrozott narancshéjat. Lágy habbá verjük a tojásfehérjét a kristálycukorral.

Először csak egyharmadát keverjük bele, majd hozzáadjuk a többit is, a margarinos alaphoz. Belerakjuk a liszt, sütőpor keverékét, és csomómentesre keverjük. Egy papírral bélelt tortaformába tesszük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Sütés után porcukorral hintve tálaljuk.

Forrás: